Chelsea opent met gelijkspel, Courtois krijgt rood

8 augustus 2015, 20:36   Bijgewerkt: 8 augustus 2015, 20:42

Titelverdediger Chelsea heeft in het nieuwe Premier League-seizoen gelijk puntenverlies geleden. De ploeg van manager José Mourinho kwam zaterdag, in de eerste speelronde, op het eigen Stamford Bridge niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Swansea City. De Londenaren speelden ruim een half uur met tien man, keeper Thibaut Courtois kreeg rood.

Het meest discutabele moment deed zich voor in de 55ste minuut. Chelsea-doelman Thibaut Courtois haalde Swansea City-aanvaller Bafetimbi Gomis onderuit op de rand van het strafschopgebied en scheidsrechter Michael Oliver oordeelde dat de overtreding binnen de 'zestien' was en zag in Gomis een doorgebroken speler. Het gevolg: direct rood voor Courtois en een penalty voor Swansea City.

Slachtoffer Gomis zette zichzelf achter de bal en ramde het leder in het doel, waarmee hij voor de 2-2 tekende. In de resterende 35 minuten maakte Swansea City de meeste aanspraak op de winst, maar de bezoekers uit Wales wisten Chelsea niet nog meer pijn te doen. Ze joegen de bal wel tegen het net, maar een goal van Gomis werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. In de slotfase werkten de tien van Chelsea hard en leken de elf van Swansea City wel vrede te hebben met een gelijkspel.

Chelsea was door twee gelukkige goals twee keer op voorsprong gekomen tegen Swansea City. In de 23ste minuut bedoelde Oscar een vrije trap als voorzet, maar het leder vloog in één keer in het doel. Zeven minuten later maakte Willian een actie op de linkerflank en zijn voorzet belandde via Swansea-verdediger Federico Fernández in het doel. De bezoekers uit Wales waren een minuut voor de 2-1 langszij gekomen door toedoen van André Ayew. Een schot van Gomis werd in eerste instantie gekeerd, maar de Ghanees had in de rebound - weliswaar in twee pogingen - wel succes.

De schorsing van Courtois komt voor Chelsea op een slecht moment, de titelverdediger gaat volgende week op bezoek bij vice-kampioen Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen