Roda viert rentree in Eredivisie met driepunter tegen Heracles

8 augustus 2015, 21:40   Bijgewerkt: 8 augustus 2015, 22:11

Roda JC heeft zijn rentree in de Eredivisie gevierd met een zege op Heracles Almelo. In eigen huis wonnen de Limburgers met 3-1 van de Tukkers door doelpunten van Edwin Gyasi, Tom Van Hyfte en Hicham Faik. Voor Heracles trof Illias Bel Hassani doel.

Roda JC is na een jaar van afwezigheid terug in de Eredivisie. De Limburgers deden het in de Jupiler League niet eens heel erg goed met een derde plaats, maar via de play-offs werd alsnog promotie afgedwongen. In Heracles trof de ploeg een uitstekende kans om het seizoen goed te beginnen. De Almeloërs streden namelijk het afgelopen seizoen constant tegen degradatie en eindigden uiteindelijk als veertiende.

De Tukkers hadden vaker de bal dan hun tegenstander en probeerden met combinaties de Limburgse verdediging kapot te spelen. Vooral dat laatste ging in de eerste helft moeizaam en de eerste gevaarlijke doelpoging kwam zelfs van Roda. Faik schoot uit een vrije trap van grote afstand op doel. Omdat de bal twee keer van richting werd veranderd, was er een puike redding van Bram Castro voor nodig om de stand op 0-0 te houden.

In de tweede helft was er niets over van de intentie om dominant te spelen bij Heracles. Roda greep de ploeg van Stegeman direct bij de strot met een snelle trefer van Van Hyfte, 2-1. Daarna hield Roda de touwtjes stevig in handen. Heracles kwam er niet meer uit en creërde weinig grote kansen. Vlak voor tijd was het vervolgens Faik die de beslissing bracht. Met een heerlijk schot zorgde de middenvelder voor de 3-1 eindstand.