Tien Feyenoorders weten tij te keren tegen FC Utrecht

8 augustus 2015, 22:47

De start van het nieuwe eredivisieseizoen leek voor Feyenoord uit te lopen op een deceptie. In de eigen Kuip kreeg het tegen FC Utrecht na rust twee flinke tegenvallers te verwerken, Rick Karsdorp kreeg rood en Sébastian Haller maakte vervolgens gelijk, maar vanaf dat moment lieten de Rotterdammers hun spierballen zien. Door goals van Tonny Vilhena en Dirk Kuyt bleven de punten toch in Rotterdam-Zuid.

Door de late goals van Vilhena en Kuyt kwam Feyenoord van 1-1 op 3-1, waarmee het de wedstrijd alsnog besliste. Met een benutte penalty bepaalde Haller de eindstand diep in blessuretijd op 3-2. Dat doelpunt deerde niemand in de Kuip meer, de punten waren binnen. En dat was, na de moeizaam verlopen voorbereiding en het wedstrijdverloop, een hele opluchting.

Bovendien betekende de zege een vorm van sportieve revanche, want ook vorig seizoen stonden Feyenoord en FC Utrecht vroeg in het seizoen tegenover elkaar. Op 24 augustus, op de derde speeldag, werd het in de Kuip toen verrassend 1-2 voor de bezoekers. Een blik op de opstellingen van die middag leert dat sindsdien veel veranderd is, met name aan Rotterdamse zijde. Met Sven van Beek en Miquel Nelom had Feyenoord maar twee dezelfde basisspelers als een jaar geleden. Vijf basiskrachten van toen (Erwin Mulder, Joris Mathijsen, Jordy Clasie, Mitchell te Vrede en Ruben Schaken) staan niet eens meer op de loonlijst.

Met tien tegen elf veranderde het beeld van de wedstrijd volledig. Feyenoord zakte in en FC Utrecht, dat aantrad in het nieuwe 5-3-2 systeem, greep het initiatief. En nadat de thuisploeg al een aantal keer goed weggekomen was, gebeurde twintig minuten voor tijd het onvermijdelijke: FC Utrecht kwam op gelijke hoogte. Sébastian Haller scoorde, nadat Kenneth Vermeer een schot van Yassin Ayoub onvoldoende verwerkte.

Opnieuw leek FC Utrecht dus te gaan stunten in Rotterdam-Zuid en op basis van het spelbeeld in de tweede helft leek een tweede doelpunt van de bezoekers meer voor de hand te liggen dan een treffer voor Feyenoord, maar toch was het de thuisploeg die scoorde. Karim el Ahmadi ging goed door en bereikte invaller Tonny Vilhena, die bij de tweede paal scoorde. Even later was het zelfs 3-1, door een benutte penalty van Dirk Kuyt. De teruggekeerde held van het Legioen mocht aanleggen vanaf elf meter nadat scheidsrechter Blom een overtreding zag in een duel tussen Bilal Basacikoglu en FC Utrecht-invaller Yannick Cortie.

De door Kuyt benutte strafschop voor Feyenoord was omstreden en hetzelfde gold voor de penalty die FC Utrecht vervolgens nog kreeg. In de laatste minuut van de blessuretijd verzorgde Haller, met zijn tweede doelpunt van de avond, het slotakkoord van een boeiende voetbalavond in de Rotterdamse Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen