Kazim: "Niemand mag denken dat hij altijd speelt"

9 augustus 2015, 01:41

Colin Kazim-Richards lepelde het rijtje aanvallers in de selectie na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht moeiteloos op. Dirk Kuyt, Michiel Kramer, Eljero Elia, Bilal Basacikoglu, Elvis Manu en Anass Achahbar zijn allemaal spelers die moeiteloos in de basis kunnen staan, en dan is de Turk er zelf natuurlijk ook nog. Het moet dé kracht van Feyenoord dit seizoen worden: kwaliteit in de breedte. "Ik maak me geen enkele zorgen."

In de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht stonden Kuyt, Kazim en Basacikoglu voorin bij Feyenoord. Kuyt stond op rechts, Kazim centraal en Basacikoglu aan de linkerkant. Een prima voorhoede en de drie aanvallers hadden allemaal een belangrijke bijdrage aan de zege. Kazim opende de score, Kuyt maakte de beslissende 3-1 uit een strafschop die door Basacikoglu versierd werd. Toch is het allesbehalve een zekerheid dat dit trio volgende week, uit bij SC Cambuur, weer aan de aftrap verschijnt. Wordt Kramer de nieuwe spits? Waar komt Elia te spelen? En Manu viel uitstekend in tegen FC Utrecht, krijgt hij in Friesland een kans?

Zelf vreest de excentrieke Turk absoluut niet voor zijn basisplaats. "Zo denk ik helemaal niet", schudt hij meewarig het hoofd. "Ik ben blij met alle aankopen, echt waar. Waarom zou ik dat niet zijn? Als er concurrentie is, profiteert iedereen daar toch van? Niemand mag denken dat hij altijd speelt of op basis van zijn naam of verleden al zeker is van een basisplaats. We hebben nu zeven aanvallers die allemaal kunnen spelen, dat is goed. Het is bekrompen om te denken dat je maar elf spelers nodig hebt. Daarmee red je het echt niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen