Newcastle ondanks goal Wijnaldum niet langs Koeman

9 augustus 2015, 16:29   Bijgewerkt: 9 augustus 2015, 16:42

Georginio Wijnaldum heeft zondagmiddag zijn debuut in de Premier League opgeluisterd met een doelpunt. De voormalig PSV'er speelde in de basis tegen Southampton en was met een prima treffer verantwoordelijk voor een 2-1 voorsprong tegen de club van de gebroeders Koeman. Een overwinning leverde het niet op, aangezien de bezoekers nog langszij wisten te komen: 2-2.

Het was voor voetbalminnend Nederland een zeer interessant potje. Er stonden namelijk vijf van onze landgenoten aan de aftrap op St. James' Park: Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum speelden namens Newcastle, Maarten Stekelenburg stond onder de lat bij Southampton. Het meespelen van Jay Rodriguez was ook opmerkelijk, aangezien hij op 5 april 2014 voor het laatst in actie kwam, wegens een gescheurde kruisband.

Ronald Koeman zat wegens een achillespeesblessure niet op de bank als manager van Southampton. Zijn broer en assistent Erwin nam zodoende de honneurs waren bij The Saints. Hij zag Graziano Pellè na 24 minuten spelen met een kopbal voor een 0-1 voorsprong zorgen. Southampton had de boel daarna aardig onder controle, maar kon niet voorkomen dat Papiss Cissé op slag van de theepauze met een gelukje de gelijkmaker aantekende.

De gelijkmakende treffer gaf Newcastle vertrouwen. Dat resulteerde al snel in de tweede helft in de 2-1. Georginio Wijnaldum, die al vaker gevaarlijk voor het vijandelijke doel verschenen was, bracht zijn ploeg met een geweldige kopbal aan de leiding. Hij leek op weg naar een droomdebuut, maar dat werd het uiteindelijk niet. Shane Long stelde de eindstand met een prima kopbal vast op 2-2. Even daarna werd Wijnaldum vervangen door Siem de Jong.

Bij Southampton kwamen Cuco Martina (tweede helft) en Dusan Tadic (hele wedstrijd) ook in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen