Jorge Jesus doet Benfica gelijk pijn en pakt Supercup

10 augustus 2015, 01:11

In Portugal is de eerste prijs van het seizoen voor Sporting Lissabon. De bekerwinnaar legde zondag ten koste van stadgenoot en landskampioen Benfica beslag op de nationale Supercup, door de onderlinge clash in Aveiro met 0-1 te winnen. André Carrillo (foto) maakte met een treffer zeven minuten na rust het verschil.

De wedstrijd was pikant voor Jorge Jesus. De oefenmeester werkte van juli 2009 tot juli 2015 succesvol bij Benfica, maar stapte deze zomer over naar Sporting. Onder zijn leiding was Sporting vanavond voetballend de baas tegen Benfica en dat resulteerde ook in een verdiende overwinning.

Voor rust dacht Sporting al op voorsprong te komen, maar een goal van Téo Gutiérrez werd onterecht geannuleerd vanwege buitenspel. In de 52ste minuut konden de groen-witten dan wel juichen. Een schot van Carrillo werd door Gutiérrez van richting veranderd, waardoor Benfica-keeper Júlio César kansloos was en Sporting op 0-1 kwam.

Benfica ging daarna nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. Bij de Águias, die nu worden getraind door Rui Vitória, had Ola John een basisplaats.