Te Vrede speelt: "Hij kookt bijna over, zo graag wil hij"

10 augustus 2015, 14:28

Wegens de politiestakingen moest sc Heerenveen een paar dagen langer wachten op de competitiestart, maar dinsdagavond is het dan zover: dan komt De Graafschap langs in het Abe Lenstra Stadion. Coach Dwight Lodeweges beschikt over een bijna volledig fitte spelersgroep en gaat de van Feyenoord overgekomen aanwinst Mitchell Te Vrede in de spitspositie posteren.

Te Vrede is pas een paar dagen in Heerenveen, maar heeft volgens Lodeweges meteen al zijn visitekaartje afgegeven. "Hij kookt bijna over, zo graag wil hij. Je kunt aan alles merken dat hij de overstap naar Heerenveen ziet al een nieuwe kans. Hij geeft vol gas.", aldus de trainer van Heerenveen op de clubwebsite. "Normaal gesproken speelt hij."

Jerry St. Juste, Luciano Slagveer en Pele van Anholt lijken voldoende hersteld te zijn hun fysieke klachten. "Ik verwacht dat ze kunnen spelen, maar we moeten wel afwachten of er geen reactie op de training volgt", aldus Lodeweges, die alleen nog geen beroep kan doen op Joost van Aken en Jordy Buijs. "Als iedereen fit is kunnen we een aardig ploegje neerzetten."

Heerenveen is duidelijk de favoriet tegen De Graafschap. Dat waren de Friezen bij de seizoensouverture van vorig jaar tegen FC Dordrecht ook, maar toen ging het mis. "Die fout mogen we niet weer maken. Ik verwacht een frank en vrij spelend De Graafschap, we moeten er klaar voor zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen