Hakbal-goal keeper Hansen kost PSV twee punten

11 augustus 2015, 20:46   Bijgewerkt: 11 augustus 2015, 20:55

De eerste echte verrassing van het nieuwe eredivisieseizoen is al een feit. Landskampioen PSV heeft bij haar ouverture puntenverlies geleden bij ADO Den Haag. De ploeg van coach Phillip Cocu leek dinsdag, ondanks een matig optreden, te gaan winnen in het Kyocera Stadion. Maar uitgerekend ADO-keeper Martin Hansen besliste anders; de Deense sluitpost scoorde diep in blessuretijd met de hak de verdiende gelijkmaker: 2-2.

Lange tijd leek die houding PSV de winst op te gaan leveren, net zoals dat anderhalve week geleden al het geval was in het duel met FC Groningen om de Johan Cruijff Schaal (3-0). Het begin van de Eindhovenaren in Den Haag was overigens nog alleraardigst. ADO kreeg weliswaar al in de eerste minuut een vrije trap, maar in de tegenaanval had PSV gelijk een uitstekende mogelijkheid om op 0-1 te komen. Uiteindelijk schoot Luciano Narsingh maar net naast na een voorzet van Maxime Lestienne. De gasten bleven de baas in de openingsfase en niet veel later kregen ze de volgende kans. Narsingh fungeerde ditmaal als aangever, zijn voorzet was niet besteed aan Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV schoot over.

Zeven minuten voor de pauze was PSV dicht bij een nieuwe voorsprong. Na een voorzet van Maxime Lestienne kwam De Jong vrij voor het doel, maar deze keer werd er wel gevlagd voor buitenspel. Echter ten onrechte, ditmaal. Een Eindhovens feestje was sowieso uitgebleven, dankzij een goede redding van Hansen. Na ruim een uur spelen werd het wel 1-2 voor PSV. Narsingh zette Meijers eenvoudig opzij op de rechterflank en zijn afgemeten voorzet werd vervolgens fraai binnengekopt door De Jong.

PSV leunde in het resterende half uur achterover en liet ADO komen. De thuisclub viel aan, maar kwam maar mondjesmaat tot grote uitgespeelde kansen. En dus leek PSV weg te komen met het povere optreden, maar dankzij de wereldgoal van keeper Hansen pakte ADO op de valreep toch nog een verdiend punt.