Enrique: "Mensen denken dat Barcelona vanzelf wint"

12 augustus 2015, 08:34

Je mag jezelf nooit rijk rekenen. Dat benadrukte FC Barcelona-coach Luis Enrique dinsdag nog maar eens na de zwaarbevochten winst van de Europese Supercup. De Catalanen namen in Tbilisi een 4-1 voorsprong tegen Sevilla, maar zagen de tegenstander terug komen tot 4-4. In de verlenging maakte Barça via Pedro alsnog het verschil: 5-4.

"Het is altijd moeilijk om een prijs te pakken en dat heeft deze wedstrijd bewezen", aldus Luis Enrique op de officiële website van de UEFA. "We hadden het heel moeilijk in het begin. We kwamen al vroeg op achterstand, maar zijn goed terug gekomen tegen zo'n sterke tegenstander. Het was heel zwaar."

"Het is duidelijk dat, wanneer je met 4-1 voor staat, de tegenstander niets meer te verliezen heeft", vervolgt Luis Enrique. "We moeten echter wel analyseren hoe het heeft kunnen gebeuren dat zij konden terug komen in de wedstrijd. Maar het zijn dingen die kunnen gebeuren. Afgelopen seizoen stonden we in de competitie ook met 0-2 voor tegen hen en kwamen ze terug tot 2-2. Mensen denken dat Barcelona vanzelf wint, maar dat is niet het geval. We moeten trots zijn op deze spelers."

"We zijn heel blij met deze prijs. We moeten ons nu richten op de Spaanse Supercup", besluit Luis Enrique, doelend op de dubbele confrontatie met Athletic de Bilbao op vrijdag en maandag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen