Duels in Spanje uitgesteld, eerste Clásico op 22 november

12 augustus 2015, 09:03

Voetballiefhebbers moeten iets langer geduld hebben voor El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona. De kraker tussen de twee grootmachten zou in het weekend van 8 november worden gespeeld, maar is uitgesteld tot het weekeinde van 22 november.

Alle wedstrijden vanaf 28 oktober in de Spaanse competitie zijn met een week – de reden dat El Clásico met twee weken is vertraagd heeft te maken met een interlandronde medio november – uitgesteld. Oorzaak is de deelname van FC Barcelona aan het WK voor clubs.

FC Barcelona gaat in de tiende speelronde – oorspronkelijk gepland voor woensdag 28 oktober – op visite bij Getafe. De Spaanse voetbalbond wilde de wedstrijd vervroegen naar 26 augustus, zodat Barça op 28 oktober een bekerwedstrijd kon spelen. Het duel in de Copa del Rey zou eigenlijk plaatsvinden in december, maar dan zijn de Catalanen op pad voor het WK voor clubs.

De Spaanse profliga, dat La Liga organiseert, zag het voornemen van de Spaanse bond echter niet zitten. Zij wilde liever dat de volledige speelronde 10 met een week uitgesteld zou worden en is daarin door de Spaanse hoge raad voor sport in het gelijk gesteld. Het gevolg is dat alle duels in La Liga een speelronde later plaatsvinden dan gepland.

Daardoor eindigt de Spaanse competitie nu in het weekend van 22 mei. Dan had eigenlijk de finale van de Copa del Rey gespeeld moeten worden, maar die is nu naar voren gehaald naar 7 mei.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen