Messi, Suarez of Ronaldo wordt Voetballer van het Jaar

12 augustus 2015, 16:46

De genomineerde spelers voor de prijs van UEFA Voetballer van het Jaar in het seizoen 2014/2015 zijn bekend. Het Europese voetbalorgaan brengt woensdagmiddag naar buiten dat Lionel Messi, Luis Suarez, en Cristiano Ronaldo in de race zijn voor de prestigieuze prijs. De prijs wordt dus uitgereikt aan een speler van FC Barcelona (Messi en Suarez) of Real Madrid (Ronaldo).

Net als in voorgaande jaren hebben de voetbaljournalisten in de 54 landen die aangesloten zijn bij de UEFA een top-vijf van spelers samengesteld. De tien spelers die in de eerste stemming de meeste stemmen kregen, gingen vervolgens door naar de volgende ronde. De drie kanshebbers voor de prestigieuze prijs zijn uit de tweede stemronde gekomen. Er komt nu een jury aan te pas om de winnaar te bepalen. Deze wordt bekendgemaakt op donderdag 27 augustus in Monaco, bij de loting voor de groepsfase van de Champions League.

Messi lijkt de grote favoriet te zijn voor de award. De superster van Barça scoorde vorig seizoen niet alleen 58 keer in alle competities, maar wist ook de felbegeerde 'treble' te winnen met zijn club. Deze prestaties hebben Suarez, die het eerste deel van de jaargang geschorst was, ook een nominatie opgeleverd. Ronaldo was topscorer van de Primera División en maakte in totaal net iets meer doelpunten (61) dan Messi. Een Europese of nationale prijs wist de vedette van Real Madrid echter niet te winnen.

De spelers die net buiten de boot zijn gevallen zijn Gianluigi Buffon, Neymar, Eden Hazard en Andrea Pirlo. Arturo Vidal, Carlos Tevez en Paul Pogba completeren de top tien. Arjen Robben viel hier net buiten, aangezien hij elfde werd bij de eerste stemming. Naast de flankenflitser van Bayern München en Oranje stonden er geen Nederlanders is in de top-28.

De vorig edities van de UEFA-verkiezing werden gewonnen door Messi (2011), Andrés Iniesta (2012), Franck Ribéry (2013) en Ronaldo (2014).

Foto: UEFA.com

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen