NEC sluit Eredivisie-comeback af met late overwinning

12 augustus 2015, 22:50

NEC is terug in de Eredivisie en wist tijdens de rentree meteen een zege te boeken. In het eigen Goffertstadion werd Excelsior met 1-0 verslagen. Ondanks een slordige wedstrijd was NEC de ploeg die het meeste initiatief nam. Dankzij een late goal van Navarone Foor zijn de eerste drie punten een feit.

Ook tijdens de Eredivisie-rentree gingen de Nijmegenaren gretig op zoek naar de openingstreffer. De thuisploeg nam het initiatief en kreeg meteen enkele kansen. Met Alireza Jahanbakhsh (AZ) verloor het weliswaar een grote smaakmaker binnen de club, maar NEC heeft tot nu toe ook veel kwaliteit binnenboord kunnen houden. Aanvoerder Rens van Eijden is de man met ervaring. De centrale verdediger hield de boel vrijwel potdicht tegen Excelsior, terwijl Christian Santos en Anthony Limbombe voor dreiging zorgden.

NEC bleef de combinatie zoeken, in de hoop dat er meer mogelijkheden ontstonden. Pas na 85 minuten wist de ploeg zichzelf te belonen voor de ogen van de eigen aanhang. Navarone Foor kreeg veel ruimte om uit te halen vanaf 25 meter. Hij pegelde de bal hard in de korte bovenhoek, waarbij doelman Filip Kurto geheel kansloos was.

De Nijmegenaren beleefden een uitstekende comeback in de Eredivisie, en pakken meteen drie punten. Excelsior zal zich moeten verbeteren en het spel van vorig seizoen moeten oppakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen