De eerste speelronde van de Eredivisie in vijf foto's

13 augustus 2015, 10:50

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de eerste speelronde van de Eredivisie zit erop. De negen wedstrijden moesten als gevolg van stakingen bij de politie verspreid worden over vier verschillende dagen, de speelronde begon zaterdag en eindigde op woensdag. FCUpdate.nl pikt de meest bijzondere foto's van de eerste eredivisieduels van het seizoen 2015/2016 eruit.

[photo,91429,left,]

Natuurlijk, we kunnen er niet omheen: het doelpunt van keeper Martin Hansen tegen PSV. Diep in blessuretijd zorgde hij met een miraculeuze hakbak voor een nu al historisch moment. De wedstrijd in Den Haag eindigde door de treffer van Hansen in 2-2, waardoor het eerste puntenverlies van kampioen PSV al een feit is.

[photo,91342,left,]

Over het 'vingertje' van Anwar el Ghazi is al veel gezegd en geschreven. Met een vinger voor zijn mond wilde de aanvaller van Ajax alle mensen die kritiek op hem en de club geuit hadden, de mond snoeren. Niet slim, maar laten we vooral ook niet vergeten hoe mooi zijn doelpunt was. Op de foto is het moment te zien waarop de bal de voet van de aanvaller verlaat. Een meter of 25 verderop plofte deze in de bovenhoek.

[photo,91332,left,]

De passie spatte er vanaf bij Feyenoord in de slotfase van de wedstrijd tegen FC Utrecht. Na alle tegenslagen in de laatste weken van het vorige seizoen en de matige resultaten in de voorbereiding voelde de zege als een enorme opluchting. Dat maakt deze foto, gemaakt na de 3-1 van Dirk Kuyt, mooi duidelijk.

[photo,91470,left,]

Het regende mooie goals in de eerste speelronde van de Eredivisie. Naast de fraaie goals van Hansen en El Ghazi troffen ook Sheraldo Becker (PEC Zwolle) en Navarone Foor (NEC) doel met prachtige schoten. Deze foto is gemaakt bij de goal van Becker. Prachtig hoe de keeper tevergeefs door de lucht zweeft.

[photo,91471,left,]

FC Groningen stond voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente stil bij het overlijden van Piet Fransen. In Euroborg werd voor de aftrap een prachtig spandoek met zijn beeltenis getoond en volgde een indrukwekkende minuut applaus. Fransen werkte tot 2011 bij de club en één van de tribunes van het stadion draagt zijn naam. Prachtig om te zien hoe waardig FC Groningen afscheid nam van het boegbeeld van de club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen