Van de Looi legt uit: "Dan kom je bij Etienne uit"

14 augustus 2015, 07:57

Erwin van de Looi, de trainer van FC Groningen, is blij met de komst van Etiënne Reijnen als opvolger van Eric Botteghin. De centrale verdediger komt over van Cambuur en zijn komst was snel beklonken, want Reijnen had een clausule in zijn contract staan waar de bekerwinnaar aan voldeed.

In De Telegraaf legt Van de Looi uit waarom zijn club bij Reijnen beland is. "We zijn drie spelers van boven de 25 jaar kwijtgeraakt (Tjaronn Chery, Maikel Kieftenbeld en Botteghin, red.) en zoeken naar spelers met persoonlijkheid, leiderschap en ervaring. Dan kom je bij Etienne uit. Hij is tevens een speler die kan en durft te voetballen van achteruit en het spel snapt. Verdedigend staat hij ook zijn mannetje. Hij heeft bovendien met AZ al Europees gespeeld", zegt de coach over de inmiddels 28-jarige centrale verdediger.

Mogelijk is FC Groningen nog niet uitgekocht na de komst van Reijnen, want ook Mads Fenger van het Deense Randers FC is in beeld. "De kans is aanwezig dat wij ons met nog een centrale verdediger versterken", zegt technisch manager Peter Jeltema. "Enerzijds willen we inzetten op ervaring, anderzijds op potentieel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen