Groningen-aanwinst: "Kazachstan is toch echt Kazachstan"

14 augustus 2015, 10:08

In Euroborg werd Kasper Larsen vrijdagochtend gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De 22-jarige Deen stapte donderdag om 21.00 uur in de auto, arriveerde rond 3.00 uur 's nachts in Groningen en stond vijf uur later de media te woord over zijn transfer. "Het was inderdaad een korte nacht van slechts een paar uur slaap, maar dat is oké. Het is allemaal heel snel gegaan, maar zoiets hoort bij voetbal", zegt hij op de clubsite.

Larsen is door FC Groningen overgenomen van Odense BK, waar de verdediger samenspeelde met voormalig SC Cambuur-aanvoerder Mohamed El Makrini. "We waren kamergenoten tijdens ons trainingskamp en daar hebben we veel over voetbal gesproken. Ook over de Eredivisie. Hij heeft me verteld dat FC Groningen een mooie club is. De Eredivisie is een goede competitie met snel voetbal, iets wat bij mij past", aldus Larsen.

Het wordt voor de Deen niet zijn eerste buitenlandse avontuur, vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor FC Astana. Na een paar maanden was dit avontuur alweer ten einde. "Kazachstan is toch echt Kazachstan en niet de beste plaats voor een jonge voetballer. Het financiële aspect speelde een belangrijke rol in mijn keuze destijds, maar ik ben er achter gekomen dat dit niet zo heel belangrijk is. Ik ben een jonge speler en wil me graag verder ontwikkelen. Daarom ben ik heel tevreden dat dit bij een grote club als FC Groningen kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen