"Je zou bijna hopen dat Hazard zondag diarree heeft"

14 augustus 2015, 10:35

Manchester City en Chelsea staan zondag tegenover elkaar en bij beide clubs vervult een Belg een prominente rol. Vincent Kompany is aanvoerder van City, Eden Hazard spelmaker van Chelsea. Kompany kent zijn landgenoot goed en hoopt stiekem dat Hazard voorafgaand aan het duel iets verkeerds eet.

In de Belgische krant Het Nieuwsblad blaast Kompany de loftrompet over Hazard. "Eden is op een niveau gekomen waarop hij bepaalt hoe goed zijn ploeg is. De impact die hij heeft op Chelsea is niet te onderschatten. Je verwacht dat hij misschien eens een mindere periode zal hebben, zeker na een titel, maar dat gebeurt niet. Vorige week speelde hij niet zijn beste eerste helft, maar toen Chelsea met tien kwam, was hij de enige die nog voor gevaar zorgde. Hij loopt gewoon drie of vier man voorbij. Dan kan je nog zoveel tactische schema's opstellen, als hij je voorbij loopt, is het chaos. Je zou bijna hopen dat hij zondag diarree heeft", zegt Kompany.

"Of je hem kan vergelijken met Lionel Messi en Ronaldo? Wat talent betreft kunnen we veel vergelijkingen trekken. Maar Messi en Ronaldo zijn spelers met statistieken. Die scoren het dubbele, dat is onvoorstelbaar", vervolgt de verdediger van Manchester City. "Zeg ik daarom dat Hazard dat niveau niet kan halen? Dat zou ik niet durven. Eden heeft de laatste jaren al zo veel vooruitgang geboekt dat het goed mogelijk is dat hij ooit wel op dat niveau geraakt. Maar oké, net achter Ronaldo of net achter Messi, dat is ook niet slecht."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen