Heerenveen wisselt niet, Utrecht traint besloten

15 augustus 2015, 00:34

Never change a winning team, vindt ook Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges. Zondag start hij tegen FC Utrecht daarom met dezelfde elf spelers als in het gewonnen thuisduel met De Graafschap (3-1) van dinsdag. Ook de toen uitgevallen Jerry St. Juste is er in Utrecht weer bij. De verdediger kreeg tegen de promovendus last van een knieblessure, maar stond woensdag alweer op het trainingsveld.

"FC Utrecht speelt 5-3-2 of soms 5-2-3. Dat is radicaal anders dan we gewend zijn", aldus Lodeweges bij de persconferentie. "De vraag is of wij daar op kunnen anticiperen en tegelijk ons eigen spel kunnen blijven spelen."

De Friezen zullen in elk geval geen last hebben van de geblesseerde aanvaller Ruud Boymans en verdedigers Jeff Hardeveld en Ramon Leeuwin. Trainer Erik ten Hag trainde vrijdag besloten in aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het openingsduel in De Kuip tegen Feyenoord ging zaterdag verloren (3-2).

"Zeker voor de nieuwe jongens was het goed om in het stadion te kunnen kennismaken met de omstandigheden", meent Ten Hag. "Hier heb je normale veldafmetingen, reële afstanden. We wilden wat dingen uitproberen en dat hebben we nu kunnen doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen