Barcelona ongekend hard onderuit in Bilbao

15 augustus 2015, 00:56   Bijgewerkt: 15 augustus 2015, 09:49

FC Barcelona heeft vrijdag een valse start van het Spaanse voetbalseizoen beleefd. De kampioen van Spanje verloor de eerste confrontatie met verliezend bekerfinalist Athletic Bilbao in de strijd om de Spaanse Supercup met zeldzaam grote cijfers: 4-0.

De defensie van de ploeg van trainer Luis Enrique toonde zich opnieuw wankel. Net als drie dagen geleden tijdens de Europese Supercup, moest de verdediging van de Catalanen vier keer vissen. Vooral Thomas Vermaelen werd in stadion San Mamés bij vlagen zoek gespeeld. In tegenstelling tot dinsdag kon de veelgeprezen aanval van Barcelona daar vrijdag nauwelijks iets tegenover zetten. Verder dan eens schot op de lat van Pedro kwam de ploeg niet.

Dan was Bilbao succesvoller voor het doel. Mikel San José (schot van 45 meter) en spits Aritz Adúriz maakten de doelpunten voor de Basken. Die laatste was zelfs drie keer trefzeker.

De wens van Barcelona om opnieuw zes prijzen in één kalenderjaar te pakken lijkt daarmee al snel verkeken. De winnaar van de Spaanse 'dubbel' en de Champions League zal maandag tijdens de return in het Spaanse Camp Nou vijf keer moeten scoren om de prestatie uit 2009 te kunnen evenaren.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen