Bosz hoeft nu minder lang te wachten: "Een opluchting"

15 augustus 2015, 00:57

Trainer Peter Bosz hoefde dit seizoen niet lang te wachten op de eerste overwinning van Vitesse. Al in de tweede wedstrijd was het raak. Voor Bosz is dat best een opluchting. "Natuurlijk. Thuis van Roda moet je winnen, maar het moet ook wel gebeuren. We zijn dit seizoen in ieder geval beter gestart", aldus Bosz na de 2-0.

Bosz zag net als in de voorgaande seizoen veel spelers vertrekken en komen in de Gelredome. Het zal daarom even duren voor de contouren van het nieuwe Vitesse zichtbaar zijn. "We hebben de hele tweede helft tegen 10 man gespeeld. In de eerste helft hebben we laten zien dat we nog lang niet het gewenste niveau hebben. Omdat we op bepaalde momenten zoveel ruimte aan de tegenstander weggaven. Dat mag niet. Maar we hebben ook momenten gezien dat we heel aardig aan het spelen waren."

Vooral het tweede doelpunt van de Arnhemmers, toen Abiola Dauda scoorde op aangeven van Kevin Diks, mocht er zijn. "We noemen dat de vroege voorzet. Daar trainen we inderdaad op. Kevin heeft die trap, hij moet het alleen nog meer laten zien. Maar deze was geweldig: juiste snelheid, goed afgemaakt. Perfect doelpunt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen