Maaskant: "Alle negativiteit moeten we nu slikken"

15 augustus 2015, 10:34

Vol goede moed begon NAC Breda aan het seizoen in de Jupiler League. Kampioen worden en binnen één jaar terugkeren in de Eredivisie, dat was het doel van de ambitieuze Brabanders. Na twee duels is de realiteit echter dat de ploeg met lege handen en onderaan staat. Na FC Volendam (1-4) was vrijdag ook FC Eindhoven te sterk: 2-1.

Op de website van zijn club reageert coach Robert Maaskant op de tweede nederlaag op rij. "Dit is een enorme teleurstelling voor ons. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden gezien hun prestaties van vorig jaar. We moesten goed compact verdedigen en ik denk dat we dat goed gedaan hebben, maar we toonden te weinig agressie in de eerste helft. In de rust hebben we besloten meer druk te gaan zetten en dat pakte goed uit. We kwamen sneller in balbezit en kregen meer dreiging richting de goal toe. Dat resulteerde na een uur dan ook in de goal. Toen dachten we dat het onze kant op zou vallen, maar krijgen we ineens twee goals tegen. Het slotoffensief was helaas niet goed genoeg."

"Alle negativiteit moeten we nu slikken", zegt Maaskant, die erkent dat zijn spelers onder druk staan. "Wij moeten iedere wedstrijd winnen en daar moeten we mee om leren gaan. Dat hebben twee keer niet gedaan. Negativiteit mag, maar wij moeten zorgen dat we heel snel goed gaan voetballen en wedstrijden gaan winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen