Dankbare Dijks: "Streppel heeft me uit de put gehaald"

15 augustus 2015, 11:56

Voor Mitchell Dijks staat vanavond een bijzondere wedstrijd op het programma. Met Ajax neemt de linksback het op tegen Willem II, de club waarvoor hij vorig seizoen speelde. Dankzij zijn uitstekende jaar in Tilburg dwong Dijks deze zomer een terugkeer naar Ajax, waar hij eerder te licht bevonden was, af.

In De Telegraaf toont Dijks zich dankbaar richting Willem II en coach Jurgen Streppel. "Mijn terugkeer naar Ajax heb ik grotendeels aan Willem II te danken. Ik zat in de put en Jurgen Streppel heeft me daar uitgehaald. Hij heeft me veel vertrouwen gegeven en een mental coach geadviseerd. Daar pluk ik nu de vruchten van."

Dijks blikt terug op zijn leerzame jaar in Tilburg. "Ik durfde in de groep mijn mening te geven. Maar ik werd ook geprikkeld om acties te maken. Wat ik in het veld ook deed, de trainer stond achter mijn beslissingen." Dijks en Streppel hebben nog steeds contact. "Het grappige is ook dat ik nu drie belangrijke wedstrijden voor Ajax heb gespeeld – tegen Rapid Wien twee en tegen AZ – en hij me na die duels belde. Hij gaf aan wat er goed ging en in zijn ogen beter kon. Hij volgt me. En we hebben een bijzondere relatie opgebouwd. Dat vind ik mooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen