Southampton thuis hard onderuit tegen Everton

Ger
15 augustus 2015, 15:42   Bijgewerkt: 15 augustus 2015, 15:59

Southampton wacht na twee wedstrijden nog op de eerste overwinning in de nieuwe editie van de Premier League. De ploeg van de herstelde manager Ronald Koeman verloor voor eigen publiek met ruime cijfers van Everton: 0-3. Romelu Lukaku was met twee doelpunten een plaaggeest voor de thuisclub.

Southampton, met voormalig Eredivisie-spelers Maarten Stekelenburg, Maya Yoshida, Dusan Tadic en Graziano Pellè in de gelederen, kwam halverwege de eerste helft op achterstand. Na een uitstekende voorzet van oud-PSV'er Arouna Koné kopte Lukaku raak. De Belg bekroonde zijn ijzersterke eerste helft met de 0-2 op slag van rust. Op aangeven van Ross Barkley rondde Lukaku prima af.

In de slotfase van de wedstrijd scoorde Everton nog een derde keer. Barkley drukte de bal vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de touwen. Southampton en Everton waren het seizoen in de hoogste Engelse voetbalklasse vorige week begonnen met een gelijkspel, tegen respectievelijk Newcastle United en Watford.

Bij Southampton maakte Koeman zijn rentree op de bank. In het treffen met Newcastle had broer Erwin de taken van de aan zijn achillespees geopereerde manager waargenomen. Southampton vervolgt het seizoen donderdag in de play-offs van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen het Deense FC Midtjylland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!