Newcastle United kopje onder, Janmaat krijgt rood

Ger
15 augustus 2015, 18:41

Het Nederlands getinte Newcastle United heeft in de tweede speelronde van de Premier League verloren bij Swansea City: 2-0. Bafetimbi Gomis en André Ayew zorgden voor de doelpunten.

Oud-Feyenoorder Daryl Janmaat maakte een slechte beurt bij Newcastle. De verdediger incasseerde vlak voor rust zijn tweede geel van het duel, dus rood. Tim Krul, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum speelden de hele wedstrijd in het Liberty Stadium. Newcastle deelde in het eerste competitieduel van het seizoen de punten met het Southampton van manager Ronald Koeman (2-2).

Stoke City knokte zich naar een gelijkspel bij Tottenham Hotspur. Tot twaalf minuten voor tijd keek de ploeg van basiskrachten Ibrahim Afellay, Erik Pieters en Marco van Ginkel nog tegen een 2-0 achterstand aan. Dankzij Marko Arnautovic (ex-FC Twente) en Mame Biram Diouf werd het nog 2-2.