PEC Zwolle in tweede helft simpel langs De Graafschap

15 augustus 2015, 20:31   Bijgewerkt: 15 augustus 2015, 20:44

Voor rust leek De Graafschap de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen ook de eerste punten te gaan behalen, maar in de tweede helft bleek PEC Zwolle toch te sterk. De bezoekers waren slimmer en vooral effectiever. Eerst was het Marinus die scoorde, daarna schoot Van Hintum prachtig raak en profiteerde Becker van een fout in de verdediging. De Graafschap probeerde het wel, maar was niet effectief genoeg om PEC echt in gevaar te brengen. Daardoor staat de teller na twee wedstrijden nog steeds op nul bij de promovendus.

Voor het eerst sinds drie jaar kon het publiek in Doetinchem weer genieten van voetbal op het hoogste niveau. De sfeer zat er goed in op De Vijverberg, voor het duel met PEC Zwolle. De thuisploeg kreeg al snel een flinke tegenvaller te verwerken. Dean Koolhof greep naar zijn lies en moest met een brancard van het veld. Wat er precies met hem aan de hand is is nog niet duidelijk, maar het lijkt om een spierscheuring te gaan en De Graafschap lijkt rekening te moeten houden met een lange afwezigheid van Koolhof.

De Graafschap maakte op het kletsnatte veld meer aanspraak op de openingstreffer, maar vlak na rust viel de goal toch aan de andere kant. Na een voorzet van Becker stond Wouter Marinus als enige goed. Hij kon vlak voor Jurjus intikken en deed dat ook. Na de openingstreffer probeerde De Graafschap op dezelfde manier door te gaan en dat lukte redelijk. Maar de thuisploeg kreeg alleen wat halve kansen en de echte mogelijkheden bleven uit.

Daarmee kreeg De Graafschap misschien wat te weinig, maar de ploeg deed zichzelf in de eerste helft tekort. De promovendus moet nog even wennen aan de Eredivisie en zal vooral effectiever moeten worden om mee te kunnen draaien op dit niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen