Manchester City smeert Chelsea forse nederlaag aan

Ger
16 augustus 2015, 18:57   Bijgewerkt: 16 augustus 2015, 19:27

Manchester City heeft titelverdediger Chelsea al vroeg in het seizoen stof tot nadenken gegeven in de Premier League. De uitdager versloeg de Londense equipe met ruime cijfers in de tweede speelronde: 3-0. Chelsea was de competitie een week eerder begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen Swansea City (2-2).

De nederlaag van de ploeg van manager José Mourinho past in het plaatje van de voorbije weken. Chelsea verloor ook al van Arsenal in de strijd om de Community Shield. Het gelijkspel tegen Swansea zorgde bovendien voor onrust binnen de club. Teamarts Eva Carneiro had volgens Mourinho niet in het veld moeten komen om aanvaller Eden Hazard te behandelen. Ze mag niet langer plaatsnemen op de bank.

Mourinho moest het tegen Manchester City bovendien zonder de geschorste doelman Thibaut Courtois stellen. Asmir Begovic, deze zomer overgenomen van Stoke City, nam nu plaats onder de lat. De reservegoalie bleef na een half uur het antwoord schuldig op een poging van Sergio Agüero. De kleine Argentijn brak de ban na een combinatie met Yaya Touré.

Diep in de tweede helft vond Manchester City nog twee keer het net. Aanvoerder Vincent Kompany zorgde voor de 2-0 door raak te koppen uit een hoekschop. Fernandinho nam daarna met een droog schot de laatste hoop van Chelsea weg. De doelpuntenmaker had zich in de eerste helft nog misdragen met een elleboogstoot aan het adres van Diego Costa.

Manchester City was in de eerste competitiewedstrijd al met dezelfde cijfers West Bromwich Albion de baas. De ploeg van manager Manuel Pellegrini gaat nu samen met stadgenoot United en Leicester City aan de leiding in de hoogste Engelse voetbalklasse. Chelsea blijft voorlopig teleurstellend in het rechterrijtje van de ranglijst steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen