Ramos blijft 'Madridista': "Ik wilde nooit vertrekken"

17 augustus 2015, 14:42

Na een aantal maanden zonder duidelijkheid, maar met veel geruchten rond zijn persoon, heeft Sergio Ramos besloten om zijn contract bij Real Madrid met vijf seizoenen te verlengen. De 29-jarige centrale verdediger, die veelvuldig genoemd werd bij het Manchester United van manager Louis van Gaal, heeft op een persconferentie tekst en uitleg gegeven over alle berichten en zijn keuze.

Hoewel het lang onzeker was of Ramos in het Estadio Santiago Bernabéu zou blijven en er relatief gezien weinig is gedaan om de onzekerheid weg te nemen, zegt de Spaanse international dat hij nooit serieus over een exit heeft nagedacht. "Ik wilde nooit vertrekken. Ik heb mijn carrière hier altijd al willen afsluiten", zegt Ramos, die na het vertrek van clubicoon Iker Casillas naar FC Porto de aanvoerdersband overgenomen heeft. "Ik heb altijd alles gegeven voor deze club en ik ben klaar voor deze verantwoordelijkheid."

Naar verluidt gaat Ramos op jaarbasis een slordige 10 miljoen euro verdienen. "Maar geld is nooit mijn drijfveer geweest, alleen geluk en mijn familie. Als mijn langere verblijf een puur financiële beslissing was geweest, dan was ik niet gebleven. Het ging om een persoonlijk geschil, die opgelost moest worden."

{image[303933][right-half][]}Ramos volgt dus niet het voorbeeld van Caillas, die na jarenlange trouwe dienst de deur van Bernabéu achter zich dichttrok. "Hij is een geweldige vriend van mij. We hebben een unieke band met elkaar. Hij is een legende van Real Madrid, waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Hopelijk zullen de mensen mij later ook als een legende van deze club herinneren", besluit de verdediger.

Ramos lag aanvankelijk vast tot medio 2017, maar hij bijgetekend tot 2020. Hij kwam in 2005 over van Sevilla en speelde sindsdien 445 officiële wedstrijden voor de Spaanse topclub.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen