Everse gooit handdoek na botsing: "Dat is ontoelaatbaar"

17 augustus 2015, 17:02

Al twee keer eerder dreigde Jan Everse te stoppen als coach van FC Dordrecht, maar de oefenmeester heeft vandaag (maandag) definitief besloten een einde te maken aan de samenwerking met de club. Dat bevestigt de coach tegenover VI. Everse kwam afgelopen vrijdag hard in aanraking met directeur Marco Boogers en dat was voor de coach de spreekwoordelijke druppel. "Dat vind ik ontoelaatbaar."

Boogers kwam na de nederlaag tegen FC Emmen (1-0) woedend de kleedkamer binnenvallen. "Dat vind ik ontoelaatbaar", reageert Everse op het voorval. "Ik ben er tegenin gegaan. Ik vond dat ik mijn spelers moest beschermen. We zitten nog vroeg in het seizoen, dit elftal moet groeien. De trainer spreekt zijn spelers boos toe, niet de td. Je moet een spelersgroep vertrouwen geven en niet verrot schelden."

Zodoende is er een einde gekomen aan het dienstverband van Everse bij Dordrecht. Hij vond dat Boogers teveel invloed wilde uitoefenen op de speelwijze en de opstelling. "Ik heb weleens gezegd: trek zelf een trainingspak aan", zegt Everse. "Ik heb geen zin om modder te gooien, maar hier ga ik niet langer in mee. Ik had een leuke staf, een goede spelersgroep, maar hier had ik geen zin meer in. Ik wilde mijn geloofwaardigheid behouden", vervolgt de coach. "Bij FC Dordrecht willen ze altijd één-op-één spelen, druk vooruit. Dat kan niet altijd. Ik wil leuk, aantrekkelijk voetbal spelen en dat kan ook met dit elftal. Maar doe dat op een realistische manier. Op deze manier komen we niet verder."

Everse werd vorig seizoen, toen Dordrecht nog in de Eredivisie speelde, op 10 maart aangesteld als nieuwe coach. Hij volgde destijds Ernie Brandts op.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen