Drie duels om naar uit te kijken in de CL-voorronde

18 augustus 2015, 13:30

Zonder Nederlandse club erbij begint vanavond (dinsdag) de laatste voorronde van de Champions League. In deze play-off strijden twintig teams om de laatste tien plekjes in het lucratieve en prestigieuze hoofdtoernooi. FCUpdate.nl pikt drie aansprekende affiches eruit.

Manchester United- Club Brugge (dinsdag, 20.45 uur)

Het is misschien wel de belangrijkste wedstrijd voor Louis van Gaal sinds hij ruim een jaar geleden in dienst trad bij Manchester United. Het afgelopen seizoen verliep niet al te best, maar het ticket voor de Champions League-voorronde gaf de coach lucht. Van Gaal en Manchester United zijn het nu aan hun stand verplicht om het hoofdtoernooi te halen en dat zou moeten lukken, want het Belgische Club Brugge moet normaal gesproken een hapklare brok zijn. Toch zijn er twijfels, want in topvorm steekt ManU niet. Het won weliswaar zijn eerste twee duels van dit seizoen in de Premier League, maar voetballend valt er nog veel te verbeteren.

Preud'homme

Preud'homme

Lazio- Bayer Leverkusen (dinsdag, 20.45 uur)

Na een negende plek in het seizoen 2013/2014 en een zevende plaats een jaar eerder, keerde Lazio het afgelopen seizoen terug aan de top in de Italiaanse Serie A. Het werd derde, achter kampioen Juventus en stadgenoot AS Roma, en ontving als beloning daarvoor een ticket voor de Champions League-voorronde. Eindelijk, voor het eerst sinds het seizoen 2007/2008, lonkt een terugkeer in het meest prestigieuze clubtoernooi ter wereld. Maar Lazio is er nog niet, er moet nog een horde genomen worden. En dat is geen kleine horde, want Bayer Leverkusen is de tegenstander in de laatste voorronde.

Valencia- AS Monaco (woensdag, 20.45 uur)

Liefhebbers van onbekende clubs zullen in de laatste Champions League-voorronde vooral kijken naar de prestaties van FC Astana en Skënderbeu Korçë. FC Astana kan tegen het Cypriotische APOEL Nicosia, de club van keeper Boy Waterman, geschiedenis schrijven door als eerste Kazachstaanse club ooit het hoofdtoernooi van de Champions League te halen. Skënderbeu Korçë heeft zijn plekje in de geschiedenisboeken al veroverd door de play-off te halen, nooit eerder was een ploeg uit Albanië zo dicht bij het hoofdtoernooi. Om het sprookje compleet te maken moet in de play-offs de Kroatische kampioen Dinamo Zagreb verslagen worden.

Bekijk hier het volledige programma in de laatste voorronde van de Champions League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen