'Megaschorsing dreigt voor Piqué na bizarre tirade'

18 augustus 2015, 13:52

Gerard Piqué lijkt zwaar te moeten boeten voor zijn uitspatting in de wedstrijd tegen Athletic de Bilbao (1-1). De verdediger van FC Barcelona werd van het veld gestuurd nadat hij tekeer ging tegen de assistent-scheidsrechter en Spaanse media hebben inmiddels het rapport van scheidsrechter Carlos Velasco Carballo, met daarin de exacte woorden die Piqué zou hebben gebruikt, in handen.

Naar verluidt zou Piqué, die woedend was omdat de assistent-grensrechter bij een kans voor Bilbao niet vlagde voor buitenspel, de zin 'Me cago en tu puta madre' hebben geroepen. Dit komt, vrij vertaald, erop neer dat hij van plan was om zijn behoefte te doen op de moeder van de grensrechter, die bovendien volgens hem het oudste beroep van de wereld heeft. De verwachting is dat Piqué voor minimaal vier wedstrijden geschorst gaat worden. Sergio Ramos van Real werd in 2013 na een vergelijkbaar incident voor vijf duels uitgesloten.

Overigens ging de kans voor Athletic de Bilbao, waarbij een Baskische speler volgens Piqué dus buitenspel stond, er niet in. Beelden van het opmerkelijke moment zijn hier te zien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen