Kovacic tekent voor zes seizoenen bij Real Madrid

18 augustus 2015, 15:52

De transfer van toptalent Mateo Kovacic naar Real Madrid is rond. De Spaanse club bevestigt via de officiële kanalen dat het de Kroatische middenvelder overneemt van Inter. Kovacic tekent een contract voor zes seizoenen, tot de zomer van 2021, in het Estadio Santiago Bernabéu.

Kovacic ondergaat morgen, woensdag, een medische keuring en wordt daarna officieel gepresenteerd bij Real Madrid. Volgens diverse media is met de transfer een bedrag van 35,5 miljoen euro gemoeid.

Als een verrassing komt de overstap van Kovacic niet, trainer Roberto Mancini van Inter liet zich maandag al ontglippen dat de Kroaat bij Real ging tekenen. "Helaas zijn er regels, die wij moeten accepteren", zei hij tegen Sport Mediaset Premium. "Niemand van ons wil dit, maar in het kader van Financial Fair Play moesten we iets doen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld - van de president tot de spelers - maar we moeten dit offer doen. Het is jammer dat sommige mensen dat niet begrijpen. Xherdan Shaqiri heeft ons om dezelfde reden verlaten."

De 21-jarige Kovacic speelde sinds 2013 voor Inter, daarvoor stond hij onder contract bij Dinamo Zagreb. In maart 2013 maakte de middenvelder, op 18-jarige leeftijd, zijn debuut in de nationale ploeg van Kroatië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen