CL-voorronde: Lazio boekt kleine zege, De Vrij valt uit

18 augustus 2015, 22:53   Bijgewerkt: 18 augustus 2015, 23:48

De kans bestaat dat Lazio Roma voor het eerst sinds het seizoen 2007/2008 gaat deelnemen aan de groepsfase van de Champions League. De Italiaanse ploeg versloeg vanavond Bayer Leverkusen in het eerste duel van het tweeluik om een CL-ticket met 1-0. Grote smet op de overwinning was het uitvallen van Stefan de Vrij. De verdediger werd in extremis met een brancard van het veld gedragen met een nekblessure.

De Vrij stond zoals gebruikelijk in de basis bij Lazio, waar Ricardo Kishna het gehele duel op de bank bleef. Wesley Hoedt zat zelfs niet bij de wedstrijdselectie. De Vrij zou het duel niet uitspelen, hij werd in de slotfase van het duel met een op het oog ernstige blessure van het veld gedragen. De verdediger kreeg een nekbrace om, nadat hij hard in botsing was gekomen met Stefan Kiessling.

Het uitvallen van de sterkhouder was een tegenvaller voor Lazio op een verder mooie avond voor de Romeinen. Diep de tweede helft scoorde invaller Baldé Keita de enige treffer na een fraaie counter. In de vermakelijke eerste helft waren beide teams ook al dicht bij een treffer geweest. Zo raakte Leverkusen via Lars Bender de paal en teisterde Lazio in de persoon van Miroslav Klose ook de paal. Na de goal van Keita werd er niet meer gescoord, waardoor de ploeg van Stefano Pioli uitstekende papieren heeft om voor het eerst in jaren weer de Champions League te bereiken.

Sporting Lissabon was vanavond (dinsdag) in een vermakelijk duel te sterk voor CSKA Moskou. De Portugezen zegevierden met 2-1, door goals van Teófilo Gutiérrez en Islam Slimani. Tussendoor had Seydou Doumbia, die ook een penalty miste, nog voor de gelijkmaker gezorgd. Bij de Moskovieten hadden Ahmed Musa en Pontus Wernbloom een basisplaats.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen