Piqué vier wedstrijden geschorst na uitbarsting

19 augustus 2015, 13:54

FC Barcelona kan in de eerste competitiewedstrijden van dit seizoen niet beschikken over Gerard Piqué. De centrale verdediger is door de Spaanse voetbalbond voor vier duels geschorst, naar aanleiding van zijn rode kaart in de tweede wedstrijd om de Spaanse Super Cup tegen Athletic de Bilbao.

Piqué kreeg maandag in Camp Nou rood na een woede-uitbarsting tegenover de assistent-scheidsrechter, die in zijn ogen had moeten vlaggen voor buitenspel. Volgens Spaanse media zou de verdediger hierbij onder meer de zin 'Me cago en tu puta madre' hebben gebruikt. Dit betekent, vrij vertaald, iets als 'ik poep op jouw hoerenmoeder'. Dit spreekt Piqué overigens tegen, hij ontkent de grensrechter beledigd te hebben. Wel bood hij zijn excuses aan voor het feit dat hij op agressieve wijze verhaal ging halen. "De manier waarop ik protesteerde was niet correct. Het was een wedstrijd onder grote spanning, waarbij veel op het spel stond."

Door zijn schorsing mist Piqué onder meer de eerste competitiewedstrijd tegen uitgerekend datzelfde Bilbao. Daarna moet hij ook de duels tegen Malaga, Atlético en Levante vanaf de tribune bekijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen