Opnieuw bestuurlijke onrust bij sc Heerenveen

19 augustus 2015, 18:41

De afgelopen anderhalf jaar leek de rust bij sc Heerenveen wedergekeerd te zijn, maar er is weer sprake van de nodige bestuursperikelen in Friesland. Deels ten grondslag hieraan ligt een onderzoek van Jos Vaessen en Lense Koopmans naar het functioneren van de one-tier-board en het stichtingsbestuur.

Vaessen en Koopmans zijn de personen die in 2013 kozen voor de nieuwe organisatiestructuur bij Heerenveen. Het was sindsdien betrekkelijk rustig in het Abe Lenstra Stadion, maar bestuursvoorzitter Jelko van der Wiel zou intern voor scheve gezichten zorgen. Hij wordt bekritiseerd, omdat hij te veel een verlengstuk van voormalig preses Riemer van der Velde zou zijn. Bovendien zijn er nog altijd meerdere kampen binnen de Friese club.

Van der Wiel betreurt de nieuwe bestuurlijke onrust bij Heerenveen. "Het was juist rustig en we waren op de goede weg. De evaluatie van Vaessen en Koopmans gaat ons allemaal aan. Als het stichtingsbestuur hier woensdag over vergadert, ga ik ervan uit dat wij donderdag een toelichting krijgen", zegt de bestuursvoorzitter tegen Voetbal International.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen