Redelijke uitslag voor Van Dijk, debutant Boëtius wint niet

19 augustus 2015, 23:00   Bijgewerkt: 19 augustus 2015, 23:09

Er zijn woensdagavond drie Nederlanders in actie gekomen in de play-offs van de Champions League. Virgil van Dijk en Nadir Çiftçi boekten met Celtic een moeizame overwinning op Malmö FF: 3-2. Jean-Paul Boëtius maakte zijn debuut voor FC Basel. Dat deed hij met een teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen Maccabi Tel Aviv.

Het heeft er veel schijn van dat Van Dijk aan zijn laatste dagen als speler van Celtic bezig is - er is veel interesse vanuit Engeland in zijn persoon - maar tussen alle geruchten door probeert onze landgenoot zich met de Schotse kampioen te plaatsen voor de Champions League. In de derde voorronde werd FK Karabakh verslagen, nu moet in de clash met Malmö de volgende horde genomen worden. Na deel één van de dubbele ontmoeting is duidelijk dat de strijd nog behoorlijk open ligt: 3-2.

Met Van Dijk in de basis, Nadir Çiftçi op de reservebank en Derk Boerrigter op de tribune beleefde Celtic een droomstart tegen Malmö, waar Rasmus Bengtsson (ex-Twente), Magnus Wolff Eikrem (ex-Heerenveen) en invaller Tobias Sana (ex-Ajax) speeltijd kregen. Leigh Griffiths opende na een paar minuten spelen de score. Alsof dat nog niet genoeg was, knikte Nir Bitton The Bhoys na tien minuten al op een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft wilde Malmö de spanning terugbrengen, en dat lukte. Uitgerekend Jo Inge Berget, oud-speler van Celtic, zorgde voor de aansluiting. Griffiths zorgde er echter na ruim een uur spelen weer voor een marge van twee, hij maakte de 3-1 op Celtic Park. Hij leek daarmee te bereiken dat de Schotten vol vertrouwen richting de return in Zweden zouden kunnen afreizen, maar de groen-witten slikten een late tegentreffer. Weer was Berget de boosdoener. Toch treedt Celtic met een redelijke uitgangspositie aan in de return. Mocht het tot CL-plaatsing leiden, dan is het nog maar de vraag of Van Dijk tegen die tijd nog bij Celtic speelt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen