Manchester City rondt miljoenentransfer eindelijk af

20 augustus 2015, 11:12

Het hing al een tijdje zwaar in de lucht, maar het is nu officieel: Nicolás Otamendi is aangetrokken door Manchester City. De Argentijnse verdediger komt over van Valencia een tekent een contract voor vijf seizoenen in het Etihad Stadium. De international is de derde zomeraanwinst van The Citizens, die eerder de komst van Raheem Sterling en Fabian Delph al aankondigden.

Man City moet diep in de buidel tasten voor Otamendi, aangezien met diens transfer naar verluidt 45 miljoen euro gemoeid is. De 27-jarige verdediger kon deze zomer ook rekenen op de interesse van Chelsea en Manchester United, maar heeft dus gekozen voor Man City. Bij de lichtblauwen moet hij de concurrentie aangaan met Eliaquim Mangala, die in het begin van het nog prille seizoen het verdedigingsmaatje is van aanvoerder Vincent Kompany.

Otamendi speelde in het verleden voor Atlético Mineiro, FC Porto, Vélez Sarsfield en Valencia en ziet dus als de perfecte volgende stap in zijn carrière. "Ik ga hier vechten en wil hoge pieken beleven met City, in de vorm van prijzen en titels", zegt de Argentijn. "Deze transfer is een droom", voegt hij toe. Manager Manuel Pellegrini is zeer blij met de komst van Otamendi. "Hij was afgelopen seizoen misschien wel de beste verdediger in La Liga", vindt de Chileense oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen