Huntelaar bijt op tanden: "Interlands komen wel goed"

20 augustus 2015, 19:57

Klaas-Jan Huntelaar hoopt komend weekend alweer in actie te kunnen komen. De spits van Schalke 04 liep woensdag tijdens de training een voetblessure op, maar deze is niet al te ernstig. Dat heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. Huntelaar wil zo snel mogelijk weer op het veld staan.

"Er is niets kapot in de botten van mijn voet, gelukkig niet", zegt Huntelaar tegen Voetbal International. "Gisteren deed het wel veel pijn en was mijn linkervoet opgezwollen. Toen had ik er goed last van. Maar geen echte schade, dus. Ik ben vandaag goed onderzocht en er zit alleen een bloeduitstorting op."

Hij legt uit hoe de blessure ontstond: "Ik wilde op de training de bal schieten, toen een ploeggenoot de bal wilde blokken maar in plaats daarvan mijn voet blokte en op mijn wreef ging staan. De pijn is al minder en zoiets kan ook snel over zijn. Het is een kwestie van op mijn tanden bijten en de voet verder laten behandelen."

Huntelaar hoopt komend weekend mee te doen in de competitiewedstrijd tegen promovendus Darmstadt. Zijn inzetbaarheid in de cruciale interlands van Oranje tegen IJsland en Turkije, begin september, is volgens hem niet in gevaar. "Dat duurt nog even, maar dat komt wel goed. Ik ga ervan uit dat ik kan spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen