Vd Brom positief na nederlaag: "Heel goede uitgangspositie"

20 augustus 2015, 21:24   Bijgewerkt: 20 augustus 2015, 22:01

AZ leek de Europa League-tweestrijd met Astra Giurgiu al na een kwartier te hebben beslist, door doelpunten van Markus Henriksen en Vincent Janssen kwamen de Alkmaarders in Roemenië op een 0-2 voorsprong. Nog voor rust was deze riante voorsprong verdwenen en leidde Astra met 3-2. Dat bleek de eindstand.

Coach John van den Brom van AZ baalt vooral van de manier waarop zijn teams de goals weggaf. Drie keer scoorde de thuisploeg uit een dode spelsituatie. "We geven de totale wedstrijd weg in een kwartier tijd door middel van onoplettendheid bij standaardsituaties. Dat kan één keer gebeuren, je zou bijna zeggen twee keer, maar drie keer is te veel", moppert hij in gesprek met RTV Noord-Holland.

"De tweede helft hebben we wel laten zien dat we uit geslagen positie de controle kunnen pakken", vervolgt hij. "Wat ik met name in de rust gezegd heb, is dat we weer terug moesten naar hoe we wedstrijd begonnen. Er is niks aan de hand en 3-2 verliezen, dat klinkt misschien gek, is een heel goede uitgangspositie voor volgende week."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen