Van Persie blij met goal: "Het was geen overtreding"

21 augustus 2015, 08:04

Robin van Persie maakte donderdag zijn eerste doelpunt voor Fenerbahçe. Dat was meteen een belangrijke, want met een rake kopstoot bezorgde de Nederlander zijn club de winst in de Europa League-wedstrijd tegen Atromitos. Van Persie troefde een tegenstander af in de lucht en legde de bal met zijn hoofd in de hoek.

Bij Atromitos vond men dat de goal niet had mogen tellen, Van Persie zou hebben geduwd. Dat spreekt de oud-spits van Feyenoord, Arsenal en Manchester United tegen. "Ik gebruikte mijn lichaam en mijn schouder. Soms moet je dat op een slimme manier doen. Ik denk dat de scheidsrechter de juiste beslissing genomen heeft. Het is niet meteen een overtreding als je je lichaam gebruikt", stelt hij.

Van Persie begon in Griekenland op de reservebank, hij viel pas in de tachtigste minuut in. Op dat moment was de stand nog 0-0, door het doelpunt van de Nederlander won de Turkse topclub met 0-1. Een belangrijk resultaat, weet de aanvaller. "We staan er nu, halverwege de ontmoeting, goed voor. Dat is geweldig."

Bekijk hier het doelpunt van Van Persie. Oordeel zelf

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen