Bizar duel Dortmund in EL: "Wel dikverdiend gewonnen"

21 augustus 2015, 08:49   Bijgewerkt: 21 augustus 2015, 11:00

Borussia Dortmund speelde donderdag een niet-alledaagse wedstrijd in de Europa League. Op bezoek bij het Noorse Odd Grenland kwam de Duitse topclub al na veertien seconden op achterstand en keek het na 22 minuten tegen een 3-0 achterstand aan, maar Dortmund wist de partij nog wel te winnen: 3-4.

Coach Thomas Tuchel genoot, ondanks de valse start, van het optreden van zijn ploeg in Skien. "We hebben karakter getoond en de situatie omgedraaid. Dat is opmerkelijk en goed. Uiteindelijk hebben we dikverdiend en eigenlijk nog te mager gewonnen", zegt de opvolger van Jürgen Klopp op de website van zijn club.

Tüchel benadrukt dat zijn team het zichzelf veel te moeilijk maakte. "Ongelooflijk hoeveel honderd procent kansen we gehad hebben. We hebben alleen al vier keer de paal of lat geraakt. Maar het team toonde moraal door niet op te geven. We zijn in staat om met tegenslagen om te gaan en als je op een 3-0 achterstand komt, is dat niet vanzelfsprekend. In zoverre was deze wedstrijd belangrijk voor de ontwikkeling van de ploeg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen