Gronings talent (12) moet weg bij Barça: "Afwachten"

21 augustus 2015, 09:20

Aan de droom van Fodé Fofana lijkt nu al een voorlopig einde te komen. Het toptalent uit Groningen stapte in 2013 op 11-jarige leeftijd over van GVAV/Rapiditas naar FC Barcelona, maar moet nu alweer vertrekken. Niet omdat hij niet goed genoeg is, maar omdat Barça vreest voor een sanctie van de FIFA.

"Het is lastig, we moeten afwachten", reageert de vader van Fofana bij RTV Noord op de situatie van zijn zoontje. "Barcelona en de FIFA zijn in gesprek, volgende week weten we waarschijnlijk meer. Ze willen wel proberen hem te houden." Tot een knoop doorgehakt is, mag Fofana niet voetballen en trainen voor Barça.

Volgens de vader van Fofana zou onder meer Paris Saint Germain het talent graag over willen nemen, maar is dat voor hem geen optie. "Ik, maar ook Fodé zelf weet het zeker: als hij niet mag blijven, dan gaat hij terug naar Nederland. Wij vinden het belangrijk dat hij naar school kan blijven gaan en dat hij kan blijven voetballen. Hij moet kind blijven. Als dat in Nederland is, waarom niet? Kijk, zijn droom is doorbreken bij Barcelona. Dus hij kan op zijn zestiende altijd weer terug. Maar dat moet een eventuele nieuwe club natuurlijk ook goed vinden."

Het jonge voetballertje zelf gaat volgens zijn vader goed om met de situatie. "Hij is heel sterk. Hij vindt dit gedoe niet leuk, maar hij zei tegen mij: ik wil graag mijn droom volgen en ik geloof in mijzelf. Dat is toch geweldig?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen