"Als je tegen PSV verstoppertje speelt wordt het niets"

21 augustus 2015, 14:39

sc Heerenveen speelt zaterdagavond in eigen stadion tegen landskampioen PSV. Coach Dwight Lodeweges wil dat zijn team, ongeacht de kracht van de tegenstander, uitgaat van eigen kracht.

"Als je tegen PSV verstoppertje speelt wordt het niets", zegt Lodeweges op de website van zijn club. "Je moet je klaarmaken voor een gevecht en uit durven en willen gaan van eigen kracht. Je moet lef hebben om te voetballen. Als je met een instelling het veld instapt van 'het wordt hem niet', dan wordt het ook niets."

Lodeweges weet hoe het is om PSV in Heerenveen te verslaan, vorig seizoen wonnen de Friezen met 1-0. "We willen PSV op dezelfde manier bestrijden", zegt hij over dat duel. In totaal won sc Heerenveen al drie keer op rij thuis van de ploeg uit Eindhoven. "PSV zal niet vol bravoure naar Heerenveen komen", denkt Lodeweges. "Ze zijn hier drie keer met verlies de bus ingestapt. Dat weten ze, we hebben daardoor een kleine voorsprong."

Aan zijn basisformatie zal de coach niets veranderen, zo kondigt hij alvast aan. Zijn beoogde basisspelers zijn allemaal fit. "Een vaste samenstelling is ideaal. Vanochtend tijdens de training maakten de jongens die op de linkerflank spelen onderling al afspraken. Dat krijg je als je veel minuten met elkaar maakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen