FC Volendam alleen aan kop in Jupiler League

Ger
21 augustus 2015, 22:14

FC Volendam gaat na drie speelronden alleen aan kop in de Jupiler League. De Noord-Hollanders trokken hun zegereeks door op bezoek bij FC Dordrecht, waar met 1-3 werd gewonnen. De concurrenten van Volendam lieten allemaal punten liggen.

De bezoekers verkregen dankzij twee doelpunten van Jack Tuyp voor de rust al een mooie marge. Jeroen Lumu tekende in de tweede helft voor de aansluitingstreffer, maar door een goal van Kees Kwakman viel het duel kort daarop in een gunstige plooi voor Volendam. De rentree van Harry van den Ham viel daarmee in het water. De trainer volgde deze week bij Dordrecht de vertrokken Jan Everse op.

FC Emmen ging na twee overwinningen hard onderuit bij FC Den Bosch: 3-0. Voor de thuisclub scoorden Jordy Thomassen, Arda Havar en Malcolm Esajas (strafschop). Den Bosch had dit seizoen nog niet gewonnen.

Ook Achilles '29 liep tegen de eerste averij van het seizoen op. De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Jong PSV ging thuis onderuit tegen VVV Venlo: 1-5.