Van de Looi roemt scorende Mahi: "Weergaloos aan de bal"

22 augustus 2015, 09:50

De basisploeg van FC Groningen slaagde er vrijdagavond niet om Excelsior op de knieën te krijgen. De noorderlingen hadden de hulp nodig van invaller Mimoun Mahi, die met twee fraaie doelpunten de drie punten binnensleepte voor zijn ploeg. Coach Erwin van de Looi was na afloop zeer te spreken over het optreden van de trefzekere aanvaller.

"Mimoun is zeker goed als er net iets meer ruimte komt. Hij is zo weergaloos aan de bal. Ik denk dat er in de hele Eredivisie niemand is die zo makkelijk iemand passeert als Mimoun", loofde hij zijn speler bij FOX Sports. Hij bleef echter kritisch. "Er is niet altijd de ruimte voor de acties, soms wordt er wat anders gevraagd. Voetbal is niet alleen pingelen. Maar hij ontwikkelt zich goed. Scoren was een van de aandachtspunten, en hij legt er tegen Excelsior twee in. Hij pakt het redelijk op."

Mahi was vanzelfsprekend tevreden over zijn invalbeurt. "Iedere speler wil als invaller belangrijk zijn voor het team. Dit jaar hoop ik rustiger voor het doel te zijn. Daar train ik ook op. Vorig seizoen wilde ik zo graag scoren, nu pak ik meer mijn rust. En dat betaalt zich meteen uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen