Jans tevreden over jeugdig PEC: "Er is nogal wat veranderd"

22 augustus 2015, 13:53

Ron Jans maakte de afgelopen seizoenen indruk met PEC Zwolle en greep met De Blauwvingers de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Deze zomer zag de coach echter een brok aan ervaren spelers vertrekken, waardoor de coach het dit jaar met een jeugdige ploeg moet doen. "Wat ik zie belooft wat voor de toekomst", concludeert de trainer tevreden.

Zwolle staat, met een vernieuwd elftal, na twee duels op vier punten. "Ik heb in de wedstrijden tegen SC Cambuur en De Graafschap mooie en mindere dingen gezien", vertelt hij op de website van zijn club. "Deze grilligheid hoort bij een jong team, waar veel spelers minder dan vijf wedstrijden in de Eredivisie hebben gespeeld. Er is bij ons vergeleken met het vorige seizoen nogal wat veranderd. Een brok ervaring is verdwenen, maar ik heb het al vaker aangehaald, wat ik zie belooft wel wat voor de toekomst."

Jans is tevreden over de manier waarop talenten als Rick Dekker en Wouter Marinus zich manifesteren. "Het is fijn dat de jongere spelers het goed doen. Zo was Wouter Marinus, op de positie waar Jesper Drost tot kortgeleden speelde, uit bij De Graafschap de beste man aan onze zijde. Mooi voor hem was ook dat hij het belangrijke eerste doelpunt maakte. Tevens zijn eerste treffer in de Eredivisie. Ook Rick Dekker speelde niet onverdienstelijk. Door veel minuten te maken krijgen deze jongere voetballers meer inhoud en ervaring. De concurrentie is groot. Ook dat is goed. Als ik zo naar de groep kijk denk ik dat we dit seizoen een mooi avontuur in Zwolle gaan beleven."

Zondag speelt PEC de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen