Schalke niet langs Darmstad, Leverkusen boekt uitzege

22 augustus 2015, 17:42   Bijgewerkt: 22 augustus 2015, 17:48

Schalke 04 heeft een teleurstellend resultaat behaald in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis speelde de ploeg vandaag (zaterdag) met 1-1 gelijk tegen promovendus SV Darmstadt 98. Bayer Leverkusen boekte een knappe uitzege bij Hannover 96: 0-1.

Schalke 04 won in de eerste speelronde van de Bundesliga overtuigend met 0-3 bij Werder Bremen, maar tegen promovendus SV Darmstadt 98 had de ploeg van André Breitenreiter het de gehele wedstrijd moeilijk. Klaas-Jan Huntelaar startte in de basis bij Schalke en hij zag hoe zijn ploeg na negen minuten op achterstand kwam op eigen veld. Konstantin Rausch plaatste de bal keurig in de hoek en hielp zijn team met het fraaie doelpunt verrassend aan de leiding.

Bij Eintracht Frankfurt tegen FC Augsburg stonden vanmiddag (zaterdag) twee nederlanders aan de aftrap. Luc Castaignos begon bij Frankfurt, terwijl Paul Verhaegh zoals altijd in de basis stond bij Augsburg. De ploeg van Verhaegh kwam via Caiuby terecht op voorsprong, maar diep in de tweede helft maakte Marco Russ namens Frankfurt die treffer ongedaan. Augsburg had kansen genoeg om het duel te beslissen, maar het team sprong onzorgvuldig om met de kansen. Daardoor staan beide ploeg na twee wedstrijden op één punt in het kersverse Bundesliga-seizoen.

Bayer Leverkusen kwam midweeks nog in actie in de voorronde van de Champions League en moest vandaag (zaterdag) de lastige uitwedstrijd tegen Hannover 96 spelen. De bezoekers trokken de drie punten over de streep, dankzij spelmaker Hakan Çalhanoglu. Hij scoorde na achttien minuten de enige goal van de middag, al was hij in de eerste helft nogmaals dichtbij een goal. Zijn poging verdween echter op de lat.