Roda nipt voorbij aanvallend machteloos De Graafschap

22 augustus 2015, 20:26

De Graafschap is ook na zaterdagavond nog altijd op zoek naar zijn eerste punten in het nieuwe seizoen. In de derde speelronde ging de formatie uit Doetinchem op bezoek bij Roda JC Kerkrade. In een redelijk gevuld Parkstad Limburg Stadion was het Roda dat met 1-0 van een aanvallend machteloos ogend De Graafschap won. Roda JC staat dankzij de zege op zes punten na drie duels.

De Graafschap stond ook tegen Roda JC Kerkrade met een relatief onervaren ploeg op het veld. Van de basisopstelling had Alexander Bannink met negen duels de meeste Eredivisie-optredens achter zijn naam staan. Dat sommigen talent hebben, blijkt echter wel uit de voorselectie van Jong Oranje. Daarvoor is doelman Hidde Jurjus opgeroepen. Hij liet enkele malen zien dat die oproep meer dan terecht is. Twee keer reageerde de keeper uiterst attent op schoten van Edwin Gyasi. Alleen mocht de doelverdediger de 1-0 van Tom Van Hyfte gedeeltelijk zichzelf aanrekenen. De middenvelder verraste de keeper met een bal in de korte hoek, terwijl juist die hoek afgeschermd had moeten worden door de goalie.

Graafschap-trainer Vreman probeerde in de laatste twintig minuten wat te forceren met het inbrengen van Vincent Vermeij. Hij is tot nu toe de enige doelpuntenmaker voor de Doetinchemmers dit seizoen. Maar ook Vermeij lukte het niet om de derde nederlaag op rij van De Graafschap te voorkomen. Voor Roda JC betekent het dat het na drie duels op zes punten staat en prima aan de competitie is begonnen. De gasten zullen hun aangekondigde zoektocht naar nieuwe aanvallers voortzetten en wellicht wat meer tempo maken met het aantrekken van versterkingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen