PSV wint weer niet van 'angstgegner' uit Friesland

22 augustus 2015, 21:36

Voor PSV is het dit seizoen zaak om voort te borduren op het fraaie kampioensjaar, maar na drie speelronden kunnen we concluderen dat het nog niet bepaald van een leien dakje gaat bij de Eindhovenaren. Zaterdagavond werden er, voor de tweede keer in drie duels, punten gemorst. SC Heerenveen wist haar status als 'angstgegner' van PSV waar te maken, door de regerend landskampioen voor de vierde keer op rij van winst af te houden in het Abe Lenstra Stadion: 1-1.

Op 21 maart 2012 mocht PSV voor het laatst drie punten bijschrijven na een bezoek aan Heerenveen. Na de driepunter van bijna drieënhalf jaar geleden werd het achtereenvolgens 2-1, 3-0 en 1-0 voor de Friezen. Vorig jaar pakte Joshua Brenet een dure rode kaart in Friesland, waar de linksback dit keer ten koste van Simon Poulsen wel weer een basisplek te pakken had. Jürgen Locadia ontbrak in de PSV-selectie, omdat hij zonder opgaaf van reden niet kwam opdagen bij de training en daardoor disciplinair geschorst werd door coach Phillip Cocu.

Heerenveen kroop aanvallend gezien als eerste uit haar schulp. Na een klein kwartiertje kregen de Friezen twee grote kansen in één minuut. Eerst stuitte Luciano Slagveer op Jeroen Zoet, daarna prikte Sam Larsson de bal via de vingertoppen van de PSV-doelman naast. Dat waren, samen met een paar schoten vanuit de tweede lijn, de enige wapenfeiten van Heerenveen in de eerste helft.

Na de theepauze ontstond er al snel tumult. Scheidsrechter Eric Braamhaar wees bij een corner van Heerenveen naar de stip, na een vermeende overtreding van Davy Pröpper. Dit tot grote frustratie van de PSV'ers, aangezien de arbiter in de eerste helft bij een soortgelijke situatie aan de andere kant geen strafschop gaf. Caner Cavlan nam plaats achter de bal en liet Zoet kansloos: 1-0. Dit gaf de thuisploeg vertrouwen, wat bijna tot de 2-0 leidde. Larsson zag zijn knal echter gepareerd worden door Zoet.

Door de averij van PSV hebben koplopers Ajax (NEC-uit) en Feyenoord (Vitesse-thuis) zondag de mogelijkheid om het gat met de ploeg uit Eindhoven tot vier punten te vergroten. Volgende week staat de topper tegen Feyenoord op het menu voor PSV, dat dan eigenlijk geen verliespartij kan permitteren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen