Tannane slacht Cambuur met vier treffers in eerste helft

Jw
22 augustus 2015, 22:43   Bijgewerkt: 22 augustus 2015, 22:54

Oussama Tannane heeft SC Cambuur zaterdagavond een nachtmerrie bezorgd. De vleugelflitser van Heracles Almelo scoorde maar liefst vier keer in het treffen met SC Cambuur. Hij deed dat bovendien allemaal voor de rust. De plaaggeest van Cambuur kroont zichzelf daarmee tot de nieuwe topscorer in de Eredivisie met vijf doelpunten. Heracles Almelo won het duel uiteindelijk met 6-1.

SC Cambuur en Heracles Almelo zijn normaal gesproken ploegen die niet veel voor elkaar onder doen. Maar er was zaterdag één speler die er in Leeuwarden met kop en schouders boven uitstak en hij speelde in een zwart-wit shirt. Er was geen vat te krijgen op Oussama Tannane, die met een grote grijns rondliep. 

Nadat Thomas Bruns (Heracles Almelo) en Mikhail Rosheuvel (SC Cambuur) elk een grote kans hadden gemist, was het de beurt aan Tannane. In de zevende minuut dribbelde hij naar binnen en creëerde door een schijnschot wat ruimte voor zichzelf om uit te halen. Hoewel de aanvaller uitgleedt, was de bal hard genoeg om Cambuur-doelman Leonard Nienhuis te verrassen (0-1).

Een kwartier later lag de tweede er ook in. Nienhuis leverde de bal zomaar in bij Tannane, die Nienhuis opzocht, maar onderweg omver werd gelopen door Marvin Peersman. Vanaf de stip maakte Tannane er 0-2 van. De 21-jarige Marokkaan was ook daarna niet te stoppen. De Cambuur-verdedigers grepen opnieuw niet in en zagen van dichtbij dat Tannane met zijn zwakkere rechterbeen voor een loepzuivere hattrick aantekende (0-3).

Na de rust was Tannane uitgeraasd, maar liet hij nog wel een ploeggenoot scoren. Wout Weghorst kreeg de bal mee van de uitblinker en klopte Nienhuis in twee instanties (0-5). Daarmee was het laatste beetje geloof bij Cambuur de nek omgedraaid. Bartholomew Ogbeche maakte nog wel de eretreffer voor de thuisploeg, maar die zette daarna direct de poorten weer open. Bruns bepaalde de eindstand op 1-6.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen