De Jong: "Jammer dat scheids niet consequent was"

22 augustus 2015, 23:20

Het is zonder twijfel het meest besproken moment in de wedstrijd tussen sc Heerenveen en PSV van zaterdagavond, geëindigd in een 1-1 remise: de gegeven strafschop aan het begin van de tweede helft. Arbiter Eric Braamhaar wees resoluut naar de stip, nadat Davy Pröpper het shirtje van een Friese tegenstander had vastgehouden. Dit tot grote onvrede van Luuk de Jong.

Caner Cavlan schoot de door Braamhaar gegeven penalty tegen de touwen en bracht Heerenveen aan de leiding. Hoewel PSV dankzij een goal van De Jong nog langszij kwam, heersen er frustraties in het Eindhovense kamp. De regerend landskampioen vindt namelijk dat Braamhaar met twee maten aan het meten was. In de eerste helft claimden de PSV'ers namelijk ook recht te hebben op een strafschop, toen De Jong werd vastgehouden.

Ondanks het teleurstellende spel verscheen PSV wel meerdere keren gevaarlijk voor het Friese doel. "We kregen genoeg kansen, die moesten er gewoon in", aldus De Jong. "Het spel ging weliswaar op en neer, maar wij hadden de betere kansen", stelt de aanvoerder van PSV, die vooral baalde van de tegentreffer. "Maar onze reactie na de tegentreffer was wel goed. We gingen er keihard in. We kwamen gelijk en wilden nog een keer scoren, maar we waren te gehaast voor de goal. We moeten op belangrijke momenten rustiger blijven", weet de spits.

Er worden, ook door het vertrek van sterkhouders Georginio Wijnaldum en Memphis Depay, de nodige vraagtekens geplaatst bij het scorend vermogen in de Eindhovense ploeg. "We hebben natuurlijk de nodige goals ingeleverd", stelt De Jong. "Andere jongens moeten nu opstaan. Dat is Luciano Narsingh (twee goals tegen FC Groningen, red.) al gelukt en ook Maxime Lestienne komt in positie. Hij moet alleen wat rustiger blijven", doelt De Jong op drie goede kansen van de Belg in de eerste helft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen