Jeroen Zoet heeft 'rotgevoel': "Aan onszelf te danken"

22 augustus 2015, 23:33

PSV had zich de start van het nog prille eredivisieseizoen anders voorgesteld. Na een 2-2 gelijkspel tegen ADO Den Haag en een 2-0 zege op FC Groningen bleef de regerend kampioen van Nederland zaterdagavond steken op een 1-1 remise bij sc Heerenveen. Doelman Jeroen Zoet stond na afloop van de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion  met een ietwat chagrijnige blik te woord.

"Ik sta hier met een rotgevoel, want we konden hier gewoon winnen", waren de eerste woorden die Zoet sprak na het gelijkspel tegen Heerenveen. "We hebben het wel aan onszelf te danken, omdat we te slordig waren. We moesten hier gewoon op voorsprong komen in de eerste helft. We hadden dit niet verwacht, net als bij de wedstrijd tegen ADO Den Haag", aldus de goalie van PSV, die zichzelf wel weer wist te onderscheiden met een aantal fraaie reddingen. "Leuk, maar achteraf heb je liever drie punten", vindt Zoet.

Na afloop van het duel in het Abe Lenstra Stadion gaat het veelvuldig over de dubieuze strafschop die scheidsrechter Eric Braamhaar gaf na een lichte overtreding van Davy Pröpper. In de eerste helft vond er aan de andere kant een soortgelijk moment plaats, waar het PSV-kamp de arbiter vol frustratie op wees. "Als hij hem hier geeft, dan moest hij hem ook aan onze kant geven", bromt Zoet. "Dat deed hij jammer genoeg niet."

"Maar er zijn geen excuses, we hadden gewoon moeten winnen", voegt Zoet wel toe. "We moesten er meer scherpte en energie in steken. Als we dat doen, dan zijn we gewoon beter dan Heerenveen", benadrukt de sluitpost, die niet te veel kwijt wilde over het vertrek van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. "We hebben goede vervangers voor ze gehaald, maar het moet nog even komen."

Het was de vierde keer op rij dat PSV niet wist te winnen Heerenveen, waar het de vorige drie keer zelfs verloor. "Dat speelde helemaal niet bij ons in de groep", geeft Zoet aan. "We gingen gewoon voor de winst, we hebben schijt aan de statistieken. Dat we hier de vorige drie jaar verloren hebben, betekent niet dat we nu tevreden zijn met een punt", aldus Zoet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen